miercuri , 30 august 2023

Marcaje Longitudinale

Marcaj de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie discontinuă simplă. Marcaj de delimitare a părții carosabile cu linie discontinuă

Marcaj de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie discontinuă simplă (pe mijlocul drumului) – permite încălcarea lui (spre exemplu pentru depășire)

Marcaj de delimitare a părții carosabile cu linie discontinuă (marginea drumului)  – permite încălcarea lui (spre exemplu pentru oprire).

Marcaj de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie continuă simplă. Marcaj de delimitare a părții carosabile cu linie discontinuă

Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă (pe mijlocul drumului) – interzice trecerea cu vehiculul peste el.

Marcaj de delimitare a părții carosabile cu linie discontinuă (marginea drumului)  – permite încălcarea lui (spre exemplu pentru oprire).

Marcaj de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie continuă dublă. Marcaj de delimitare a benzilor de circulație de pe același sens format dintr-o linie discontinuă.

Marcajul de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie continuă dublă (pe mijlocul drumului) – se aplică pe drumurile cu cel puțin două benzi de circulație pe sensul de deplasare. Acest marcaj interzice trecerea cu vehiculul peste el.

Marcaj de delimitare a benzilor de circulație de pe același sens format dintr-o linie discontinuă simplă (delimitează benzile de pe același sens). Acest marcaj permite încălcarea lui. 

Marcaj de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie continuă, dublată de una discontinuă. Marcaj de delimitare a părții carosabile cu linie continuă

Marcaj de separare a sensurilor de circulație format dintr-o linie continuă, dublată de una discontinuă (pe mijlocul drumului) – se va respecta semnificația liniei celei mai apropiate de vehicul în sensul de deplasare.

Marcajul de delimitare a părții carosabile cu linie continuă (marginea drumului) – interzice încălcarea lui. (spre exemplu interzice oprirea)

Marcaj pentru benzi cu circulație reversibilă

Benzile cu circulație reversibilă sunt dispuse lângă axul drumului și sunt materializate prin linii duble discontinue.

Sunt însoțite permanent de semnale luminoase care precizează modul de folosire a a acestora.

Marcaj pentru drumuri cu zonă verde de separare a sensurilor de circulație

Marcaj pentru drumuri cu zonă verde separatoare, pe mijlocul drumului.

Marcaj la apropierea unei intersecții

La intersecțiile prevăzute cu marcaje pentru semnalizarea direcțiilor de deplasare, conducătorii auto trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcției de deplasare dorită, cu cel puțin 50 metrii înainte de intersecție și sunt obligați să respecte semnificația marcajelor.

Marcaj pe o bandă de decelerare

Banda de decelerare se folosește pentru executarea virajului la dreapta de pe un drum prioritar sau de pe o autostradă.

La executarea virajului la dreapta, conducătorii auto fiind obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localității, fără a stânjeni circulația celorlalte vehicule.

Marcaj pe o bandă de accelerare

Banda de accelerare – necesară pentru crearea posibilității pătrunderii pe artere intens circulate, prevăzute cu mai multe benzi de circulație.

Înainte de a intra pe banda prioritară situată lângă acostament, conducătorii auto trebuie să semnalizeze și să se asigure că intrarea se face fără a reprezenta un pericol pentru vehiculele care circulă pe acea bandă, ținând cont de poziția și viteza de deplasare a acestora.

Marcajul benzii suplimentare pentru vehicule lente

Avertizarea conducătorilor de autovehicule despre apropierea de o bandă destinată vehiculelor lente se realizează prin indicatorul „Bandă destinată circulației vehiculelor  lente” cu aceeași semnificație.

Marcajul benzii de stocaj pentru virajul stânga

Banda de stocare se materializează în zona de preselecție pentru executarea virajului la stânga, în scopul de a crea posibilitatea vehiculelor care virează la stânga să oprească și să acorde prioritate vehiculelor care circulă din sens opus, fără să stânjenească deplasarea vehiculelor care merg pe direcția înainte.

About Bl8gAut8R8m.Admin

Check Also

Semnale luminoase

Semafor Semafor cu indicarea direcție de deplasare Semafor combinat cu dispozitiv de cronometrare al timpului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *