• Calea Fagarasului nr. 29, Brasov

Scoala de soferi Brasov CATEGORIA B cutie automata

CATEGORIA B Cutie Automata

Procesul de obtinere a permisului de conducere devine mult mai simplu si mai accesibil, daca alegi sa faci scoala de soferi pe cutie automata. Cursantii beneficiaza de o experienta de invatare relaxata si intuitiva, fara presiunea aditionala a coordonarii ambreiajului si schimbarii treptelor de viteza. In plus, abordarea acestei pregatiri este deosebit de benefica pentru persoanele cu deficiente fizice sau nevoi speciale, eliminand cerintele legate de utilizarea ambreiajului si facilitand astfel posibilitatea de a conduce si de a-si imbunatati independenta in mobilitatea personala. La scoala de soferi cu cutie automata DC Autorom, sustinem accesibilitatea si diversitatea in educatie, iar instructorii calificati te vor indruma cu rabdare si pricepere pentru a obtine permisul de conducere. Descopera placerea de a conduce cu incredere.

Dupa ce candidatul promoveaza examenul practic, dobandeste dreptul de a conduce autovehicule din Categoria B, cu exceptia masinilor cu transmisie manuala.

Principalele motive pentru care sa faci scoala de soferi pe cutie automata

La scoala de soferi Brasov DC Autorom, intelegem ca fiecare elev are propriile preferinte si necesitati. De aceea, oferim optiunea de a parcurge pregatirea pe o masina cu transmise automata, alaturi de cea clasica cu transmisie manuala.

Autovehicule care au in dotare cutie de viteze automata, nu sunt dotate cu pedala de ambreiaj, astfel plecare de pe loc se va face prin ridicarea piciorului de pe pedala de frana, iar schimbarea treptelor de viteze se va face automat in functie de viteza de deplasare si de intensitatea cu care este apasata pedala de acceleratie. Aceste beneficii ajuta la directionarea atentiei in mod continuu catre trafic.

Inainte de a decide pe ce tip de cutie de viteze sa incepi pregatirea in cadrul scolii de soferi, ar trebui sa iei in considerare mai multe aspecte esentiale pe care le vei intalni pe parcurs:

Principalele motive pentru care sa faci scoala de soferi pe cutie automata

La scoala de soferi Brasov DC Autorom, intelegem ca fiecare elev are propriile preferinte si necesitati. De aceea, oferim optiunea de a parcurge pregatirea pe o masina cu transmise automata, alaturi de cea clasica cu transmisie manuala.

Autovehicule care au in dotare cutie de viteze automata, nu sunt dotate cu pedala de ambreiaj, astfel plecare de pe loc se va face prin ridicarea piciorului de pe pedala de frana, iar schimbarea treptelor de viteze se va face automat in functie de viteza de deplasare si de intensitatea cu care este apasata pedala de acceleratie. Aceste beneficii ajuta la directionarea atentiei in mod continuu catre trafic.

Inainte de a decide pe ce tip de cutie de viteze sa incepi pregatirea in cadrul scolii de soferi, ar trebui sa iei in considerare mai multe aspecte esentiale pe care le vei intalni pe parcurs:

Confort si usurinta in invatare

Scoala de soferi pe cutie automata este mult mai simpla si mai intuitiva pentru incepatori. Absenta pedalelor de ambreiaj si a schimbatorului manual de viteze permite elevilor sa se concentreze mai mult pe dezvoltarea abilitatilor de baza ale conducatorului auto, cum ar fi manevrarea corecta a volanului, respectarea indicatoarelor, aplicarea regulilor de circulatie dar si a invatarii mai rapide a manevrelor de parcare. Astfel, invatarea devine mai facila si mai placuta, contribuind la cresterea increderii in propriile capacitati.

Reducerea stresului si o experienta de conducere mai relaxanta

Conducerea unei masini cu transmisie automata elimina necesitatea schimbarii constante a treptelor de viteza, facand experienta de conducere mai putin stresanta, cu atentia focalizata pe asigurarea temeinica. In traficul aglomerat din orasele mari, printre care se numara si Brasovul, unde exista necesitatea de a opriri si porniri in trafic foarte des, alegerea invatarii pe o masina care are cutia automata devine o alegere inteleapta pentru a reduce stresul si oboseala generata de schimbarea frecventa a treptelor de viteza.

Siguranta sporita

Conducerea unei masini cu cutie automata poate contribui la cresterea nivelului de siguranta in trafic. Deoarece elevii nu trebuie sa se preocupe de mecanismul de transmisie al masinii, pot acorda o atentie mult mai mare traficului si pot raspunde mai rapid la situatii neprevazute.

Accesibilitate si popularitate pe piata auto

Datorita dezvoltarii tehnologiei si cererii tot mai mari pentru confort si usurinta in conducere, masinile cu transmisie automata au devenit o optiune standard pe piata auto moderna. Prin alegerea sa parcurga pregatirea pe o masina cu cutie automata, elevii nostri vor dobandi abilitati esentiale si vor avea oportunitati mai mari in viitorul profesional, deoarece multe dintre masinile noi sunt echipate cu transmisie automata.

Adaptabile la diverse nevoi

Alegerea acestui tip de pregatire poate aduce numeroase avantaje pentru persoanele care se confrunta cu diverse deficiente fizice sau au nevoi speciale. Eliminarea necesitatii de a utiliza ambreiajul face masinile cu cutie automata o optiune accesibila pentru acesti soferi, oferindu-le oportunitatea de a conduce si de a-si imbunatati independenta in mobilitatea personala. Astfel, abordarea acestei pregatiri devine extrem de benefica, asigurand ca toti soferii, indiferent de limitarile fizice, pot experimenta bucuria de a conduce intr-un mod sigur si confortabil.

Principalele etape in vederea obtinerii
permisului de conducere

Principalele etape in vederea obtinerii
permisului de conducere

De ce sa participi la cursurile de legislatie?

Participarea la orele de Legislatie Rutiera oferite in cadrul scolii de soferi DC Autorom Brasov aduce multiple beneficii elevilor. Cursul de legislatie la scoala de soferi Brasov DC Autorom este bine structurat si predat intr-un mod interactiv, ceea ce incurajeaza implicarea activa a studentilor in procesul de invatare. La finalul acestui curs, 95%  din elevii care au parcurs in intregime aceasta etapa, reusesc sa promoveze un chestionar de dificultate medie, fapt ce ne face sa credem in eficacitatea acestui program educativ.
Cursul de Legislatie Rutiera acopera o varietate de teme esentiale pentru viitorii soferi. Printre acestea, se numara cunostinte legate de legislatia specifica privind regulile de circulatie, care sunt fundamentale pentru a deveni soferi responsabili si siguri pe drumurile publice. De asemenea, elevii vor invata despre conducerea ecologica si preventiva, ceea ce contribuie la dezvoltarea unui comportament axat pe protejarea mediului si prevenirea accidentelor.

Metoda de desfasurare interactiva a cursului aduce un plus de valoare, deoarece faciliteaza intelegerea conceptelor prin intermediul explicatiilor oferite la intrebarile punctuale ale elevilor. In plus, prin exercitiile aplicate dupa fiecare capitol predat, elevii isi pot consolida cunostintele si pot evalua propriul progres in procesul de invatare.
Un alt beneficiu al participarii la cursurile teoretice din cadrul scolii de soferi DC Autorom Brasov consta in pregatirea elevilor pentru examenul teoretic in vederea obtinerii permisului de conducere. Pe baza cunostintelor acumulate in aceste cursuri, trecerea cu succes a acestui examen devine mai accesibila si mai usoara.

Pregatirea practica

Etapele parcurse in cadrul scolii de soferi Brasov DC Autorom in procesul de pregatire practica includ diverse teme si exercitii esentiale pentru a-i pregati pe viitorii soferi sa faca fata cu succes provocarilor din trafic.
In prima etapa, elevii vor parcurge cursurile de manevrabilitate a autovehiculului. Acestea se desfasoara in zone cu circulatie redusa, astfel incat presiunea resimtita de elev sa fie minimizata. Aceasta abordare permite studentilor sa se familiarizeze cu masina si sa isi dezvolte abilitatile de baza intr-un mediu sigur si controlat.
Urmatoarele etape ale pregatirii practice includ cursuri de conducere in afara localitatii, abordarea intersectiilor cu indicatoare, sensurile giratorii si intersectiile semaforizate. Elevii vor invata sa aplice corect regulile de circulatie, invatate pe parcursul cursului de pregatire teoretica, in diverse situatii, dezvoltandu-si capacitatea de a lua decizii rapide si corecte in trafic.

De asemenea, vor fi incluse cursuri de conducere pe timp de noapte, invatand astfel sa se adapteze conditiilor de vizibilitate redusa. Parcarile, mersul cu spatele si intoarcerile vor fi abordate pentru a dezvolta abilitati de manevrare precise si sigure.

In plus, exercitiile privind aplicarea selectiva a manevrelor vor pregati elevii sa rezolve eficient situatii neasteptate in trafic, consolidandu-si astfel increderea in propriile abilitati de sofer.
Intregul proces de pregatire practica este gandit pentru a maximiza sansele de succes la examenul practic final. Aproximativ 95% din pregatirea practica va avea loc in zonele in care se va desfasura examinarea finala, permitand elevilor sa se familiarizeze cu aceste locatii si sa se simta increzatori in momentul evaluarii finale.

In final, procesul de pregatire practica se incheie cu un examen practic sustinut in cadrul scolii de soferi DC Autorom Brasov, in conditii similare cu cele de la examenul practic final. In cazul in care rezultatul nu este unul favorabil, se vor identifica, cauzele si se vor propune solutii pentru a remedia eventualele probleme. Astfel, fiecare elev beneficiaza de o pregatire individualizata si atenta, asigurandu-ne ca vor deveni soferi responsabili si siguri pe drumurile publice.

Examinarea

Procesul de examinare este compus din doua etape sustinute in cadrul D.R.P.C.I.V, examenul teoretic si examenul practic
In cadrul examenului teoretic, candidatii trebuie sa demonstreze ca detin cunostinte solide despre legislatia rutiera, regulile de circulatie si comportamentul adecvat in diverse situatii din trafic. Acest test se sustine sub forma de chestionar de 26 de intrebari cu multiple raspunsuri coreste si are ca scop evaluarea nivelului de informare si intelegere a regulilor de circulatie. Pentru a fi declarat admis la acest examen, candidatul trebuie sa raspunda corect la minim 22 de intrebari din cele 26 disponibile, iar timpul alocat rezolvarii acestui chestionar este de 30 minute.

Dupa ce candidatii trec cu succes examenul teoretic, urmeaza etapa practica. Aceasta consta intr-un examen de conducere efectuat pe drumurile publice. Candidatii sunt evaluati in timp ce conduc sub supravegherea unui examinator din cadrul D.R.P.C.I.V. Examinatorul urmareste abilitatile de conducere, respectarea regulilor de circulatie, manevrele in trafic si reactiile la situatii diverse.

Prin acest proces, se promoveaza siguranta rutiera si se contribuie la reducerea accidentelor si a comportamentelor riscante in trafic.

grafica autorom-categorie-nou-AUTOMATA-NOU-1

In cadrul scolii de soferi DC Autorom Brasov, pregatirea practica pentru obtinerea permisului de conducere pe cutie automata se desfasoara pe un autoturism marca Volkswagen Jetta.

Pentru multi cursanti, pornirea de pe loc, plecarea din rampa sau chiar utilizarea ambreiajului pot genera o reticenta in utilizarea masinilor cu cutie manuala. Un focus mai buna asupra conditiilor de trafic, minimizarea riscului de oprire accidentala a motorului si transformarea experientei de conducere intr-o adevarata placere sunt prioritati pentru cursantii care opteaza pentru pregatirea pe o masina cu cutie automata.
In procesele de pregatire, scoala de soferi DC Autorom alege acest autovehicul datorita sistemului sau de transmisie cu dublu ambreiaj DSG II, una dintre cele mai performante cutii de viteze existente pe piata. Cu ajutorul acestei tehnologii avansate, indiferent de inclinatia drumului, autovehiculul nu permite deplasarea in directia inversa la plecarea de pe loc.

grafica autorom-categorie-nou-MANUALA-9

La scoala de soferi DC Autorom Brasov, instruirea pentru obtinerea permisului de conducere pe cutie manuala se desfasoara pe autoturisme marca Volkswagen Polo.

Am optat pentru acest autovehicul in procesul de pregatire datorita manevrabilitatii sale excelente si a usurintei de utilizare a sistemului de transmisie (ambreiaj, cutie de viteze).

Obtinerea permisului de conducere pe acest vehicul ofera posibilitatea cursantilor sa dobandeasca abilitatile necesare pentru a conduce cu succes o gama variata de masini, indiferent de tipul de transmisie pe care il au acestea.

La scoala de soferi Brasov DC Autorom, ne dorim sa va oferim o experienta de invatare placuta si eficienta, iar alegerile noastre in ceea ce priveste autovehiculele de instruire contribuie la aceasta. Invata sa conduci cu incredere si pricepere alaturi de noi si fii pregatit sa faci fata cu succes provocarilor din trafic si sa devii un sofer responsabil si sigur pe drumurile publice.

Permisul de conducere iti ofera mobilitate si confort. Inscrie-te acum la Scoala de soferi DC Autorom Brasov!

Call Now