luni , 4 martie 2024

Comunicat DRPCIV privind reluarea activitatii de examinare

Dupa cum foarte bine stiti majoritatea dintre voi, in data de 13.05.2020 pe site-ul DRPCIV a fost publicat un comunicat in care sunt precizate urmatoarele :

,, C O M U N I C A T

               Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor  informează că, începând cu 18.05.2020 se vor relua treptat activitatile de relatii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu exceptia celor aflate in zone cu restrictii – carantinate.

Prioritatea noastra este cresterea capacitatii de preluare a solicitarilor pe linie de inmatriculari/ preschimbări permise de conducere prin readucerea in activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forte de sprijin pe perioada starii de urgenta, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

In ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitatile se vor solutiona doar in baza programarilor online –  accesibile pe site-ul institutiei noastre www.drpciv.ro. Accesul in incinta sediilor se va face controlat, in grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

In ceea ce priveste activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență  (cu prioritate pentru candidati afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat  documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare).

In vederea programării candidatilor aflati in aceasta situatie sunt analizate doua posibilitati:

–             Programarea din oficiu cu informarea acestora – in ordinea programarilor anterioare,

–             Programarea prin intermediul scolilor de soferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

In a doua etapa –reluarea activitatii de examinare – proba teoretica la aproximativ 2 saptamani, in functie de volumul solicitarilor  pentru proba practica.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

–             Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

–             Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

–             Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

–             Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători).  Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;

–             Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;

CONDUCEREA DRPCIV ‘’

Acesta este documentul oficial pe care il puteti regasi in link-ul urmator https://www.drpciv.ro/news-details/presa/5ebbc18b9d7b287bf6814b40

Dat fiind faptul ca aproximativ 70 000 de persoane asteptau informatii din partea DRPCIV , acest comunicat a fost raspandit foarte repede in mediul online, dar cel putin din punctul nostru de vedere in loc sa clarifice modul de reluare a activitatii, au ridicat si mai multe intrebari.

Astfel astazi 14.05.2020 ora 3:14, nu putem sa  va spunem nimic mai mult decat ceea ce a fost comunicat de catre DRPCIV.

Pentru a intelege mai bine cum vom derula activitatea in perioada urmatoare este absolut necesar ca intr-un timp cat mai scurt sa primim raspunsurile la urmatoarele intrebari:

       1.    Prin ce metoda se va face programarea online pentru persoanele care doresc sa se programeze / reprogrameze la proba practica?

       2.   Care va fi metoda de reprogramare a elevilor carora le-a fost anulata examinarea datorita situatiei generate de Covid 19 ? Aceasta programare va fi facuta automat print-un algoritm informatic?

       3.   Care scoli vor avea posbilitate sa programeze elevii pentru proba practica pe platforma online dedicata, doar cele care au deja un acord privind utlizarea acestei platforme sau toate scolile de soferi ?

       4.    Dat fiind faptul ca se preconizeaza  ca se va prelungi perioada necesara pentru examinarea teoretica si practica a cursantilor, spre exemplu pentru un elev care a inceput cursurile scolii de soferi inainte de declararea starii de urgenta, se va prelungi perioada de valabilitate a dosarului ? Cu ce perioada?

Am transmis institutiilor abilitate DRPCIV respectiv ARR intrebarile de mai sus, intrebari care din punctul nostru de vedere ar clarifica modul de reluare a activitatii, raspunsurile pe care le vom primi vor fi redactate in continuarea acestui articol.

About Bl8gAut8R8m.Admin

Check Also

Comunicat Scoala de soferi DC Autorom

De mai bine de 2 ani, teritoriul tarii noastre a fost sub stare de alerta, insa azi, in data de 09.03.2022 prin decizia autoritatilor, aceasta stare de alerta nu se va mai prelungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *